Ocenění jmění společnosti Amati-Denak, s.r.o. tržní hodnotou k 1. 1. 2017 - Šoukalová, Marie (2019)
Tato diplomová práce se zabývá stanovením tržní hodnoty podniku Amati – Denak, s.r.o. k 1. 1. 2017. Na úvod je oceňovaná společnost představena. Následuje strategická analýza, která vymezuje celkový výnosový potenciál podniku. Dalším krokem je analýza finanční, která prověřuje finanční zdraví společnosti. Na základě zmíněných analýz je sestaven finanční plán a provedeno samotné ocenění společnosti. Ocenění je provedeno výnosově – metodou diskontovaných peněžních toků (DCF) na bázi volných peněžních toků pro vlastníky a věřitele (FCFF).