Řízení projektu - příprava a organizace Barum Czech Rally Zlín 2018 - Hujíčková, Milada; Borovička, Adam; Hanousek, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Tato bakalářská práce analyzuje projekt, který se zabývá přípravnými a organizačními náležitostmi prestižního rally závodu nesoucího název Barum Czech Rally Zlín 2018. Cílem této práce je zjistit, zda byla v projektu dodržena nákladová, zdrojová a časová omezení. Dalším cílem je zjištění, zda jsou nalezena všechna případná rizika a jejich preventivní opatření. Pro tyto cíle bylo zapotřebí využít nákladovou analýzu, analýzu času, analýzu zdrojů a analýzu rizik za využití metod z oblasti řízení projektů. Konkrétně u časové analýzy byla využita metoda MPM, za využití softwaru MS Project. Tento software nám navíc poslouží i k zjištění, zda je projekt v souladu se všemi předem stanovenými cíli. Pro zdrojovou analýzu se využije metoda rozvrhování, kde budou přiřazeni jednotlivé úkoly, těm zdrojům, které jsou zapotřebí a zároveň se nepřesáhne jejich maximální využití. V práci se podařilo prokázat, že všechny stanovené cíle byly úspěšně splněny bez větších problémů. Přínosem této práce je poukázat na to, kolik musí buď Auto Klub Barum Zlín v AČR či jiné organizace při realizaci podobných projektů vynaložit finančních prostředků, kolik musí využít lidských či materiálových zdrojů, jak dlouho trvá takovéto akce realizovat. Pro analýzu rizik se využijí rozhodovací matice a rozhodovací strom.
Vedoucí práce: Adam Borovička
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses