Optimalizace prostředí GitLab pro výuku softwarového inženýrství - Pánek, Petr; Vencovský, Filip; Buchalcevová, Alena, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Bakalářská práce se zabývá optimalizací prostředí GitLab pro potřeby předmětu softwarového inženýrství. Cílem bakalářské práce je na základě identifikovaných potřeb předmětu softwarového inženýrství nalézt odpovídající funkcionalitu platformy GitLab, která umožní využívání této platformy při vývoji probíhajícím v rámci předmětu.První část bakalářské práce v krátkosti nastiňuje problematiku softwarového inženýrství a jeho součástí.Druhá část práce je věnována obecnému popisu vývoje v rámci disciplíny softwarového inženýrství. V kapitole je podrobně rozebrán Software Development Life Cycle proces, dle kterého se dále postupuje v rámci vývoje ukázkového projektu a identifikaci současného stavu předmětu softwarového inženýrství.V poslední části bakalářské práce dochází k postupnému procházení fází procesu SDLC. V každé z fází je nejprve podrobně rozebrán současný stav předmětu softwarového inženýrství, na který následně navazuje identifikace funkcionality ze strany platformy GitLab, která umožňuje stanovené potřeby splnit. Jednotlivé funkce platformy jsou demonstrovány na ukázkovém projektu, jehož vývoj probíhá současně v průběhu celé kapitoly.
Vedoucí práce: Filip Vencovský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses