Komparace a analýza aplikace francouzského penzijního systému na český penzijní systém (2017) - Giogasová, Alexandra; Brabec, Petr; Štípek, Vladimír, 1986-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2019)
Cílem bakalářské práce je komparace penzijního systému Francie a České republiky a následné zjištění, zda je francouzský systém výhodnější či nikoliv. Teoretická část práce se zabývá základními modely sociální politiky, následnému popisu penzijních systémů obou zemí a jejich historickým vývojem. V praktické části práce jsou porovnávány parametry obou penzijních systémů a hrubé náhradové poměry, dále jsou ukázány tři modelové příklady za různé příjmové skupiny a příklad znázorňující příjmy a výdaje při aplikaci francouzského systému.
Vedoucí práce: Petr Brabec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses