Výuka operačného výskumu na vysokých školách v ČR a SR – viackriteriálne hodnotenie - Ľochová, Zuzana (2019)
Cieľom tejto bakalárskej práce je porovnanie výuky operačného výskumu na verejných vysokých školách v Českej a Slovenskej republike. Pomocou metód viackriteriálneho hodnotenia bol zostavený rebríček škôl. Údaje o jednotlivých školách boli získané z internetových stránok škôl. V teoretickej časti sa nachádza charakteristika, disciplíny a história operačného výskumu. Praktická časť je zameraná na popis a problémy zberu dát o školách, využitie metódy váženého súčtu a bázického variantu pri hodnotení škôl a porovnanie vývoja počtu študentov na najlepších školách vyučujúcich operačný výskum v jednotlivých krajinách a v rámci oboru.