Strategická analýza společnosti Austin Detonator, s.r.o. - Slováček, Daniel; Krause, Josef, 1978-; Grebeň, Otta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Cílem této bakalářské práce je vypracování strategických doporučení společnosti Austin Detonator, s.r.o. za pomocí využití metod a nástrojů strategické analýzy. Práce je rozdělena na dvě části – teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou zpracovány jednotlivé dílčí analýzy, které budou dále aplikovány na vybranou společnost. Jedná se o analýzu makrookolí společnosti, která zahrnuje PESTLE analýzu. Dále o analýzu mikrookolí, jejíž stěžejní část tvoří analýzy struktury odvětví, fáze životního cyklu, mapa konkurenčních skupin a Porterův model pěti sil. Zpracována bude také analýza vnitřních zdrojů, která zahrnuje VRIO analýzu, hodnototvorný řetězec, portfolio a finanční analýzu. Všechny tyto dílčí analýzy budou použity ke tvorbě SWOT analýzy, která bude dále sloužit k vypracování strategických doporučení pro společnost.
Vedoucí práce: Josef Krause
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses