Zhodnocení ekonomického vývoje a finanční strategie podniku Tollnet, a.s. - Bednář, Jan; Boukal, Petr, 1962-2022; Štamfestová, Petra, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Cílem této bakalářské práce je zhodnocení ekonomického vývoje společnosti TollNet a.s. a posouzení finančního plánu z hlediska efektivnosti změny kapitálové struktury. Práce bude rozdělena do tří částí. Teoretická část bude sloužit k představení jednotlivých metod a nástrojů finanční analýzy, které se v praktické části aplikují na sledovanou společnost. Za nejdůležitější část je považována analýza poměrových ukazatelů, jejíž výsledky budou pro snadnější interpretaci porovnány s průměrem odvětví. Ve třetí části bude nejdříve zhodnocena současná strategie dle výsledků z jednotlivých částí finanční analýzy, na základě čehož budou identifikovány silné a slabé stránky podniku. Dále bude posouzen finanční plán na roky 2018-2021, ve kterých se bude měnit způsob financování společnosti. Finanční analýza bude provedena pomocí veřejně dostupných účetních výkazů společnosti za období 2013-2017 a bude sloužit managementu podniku jako podklad při plánování budoucí strategie.
Vedoucí práce: Petr Boukal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses