Finanční analýza společnosti STAVEBNÍ FIRMA PLUS s.r.o. - Kubík, Pavel; Rýdlová, Barbora, 1976-; Menzl, Vojtěch; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Cílem této práce je provést finanční analýzu společnosti STAVEBNÍ FIRMA PLUS s.r.o. pro období 2013-2017 z pozice externího uživatele – banky, která požaduje zhodnocení kredibility a celkového finančního zdraví společnosti pro potřeby posouzení pravděpodobnosti nesplacení úvěru, který společnosti poskytla v roce 2017.Celá práce je rozdělena na dvě části. V první části jsou popsány jednotlivé metody, techniky a ukazatele finanční analýzy. V druhé části jsou poté tyto nástroje použity na vybranou společnost. Druhá část rovněž obsahuje stručný popis společnosti, srovnání s vybraným vzorkem konkurence a aplikaci jednoho bankrotního a jednoho bonitního modelu. Analýza je provedena na základě veřejně dostupných finančních výkazů společnosti. Na závěr jsou shrnuty zjištěné výsledky a dle nich zhodnoceno finanční zdraví podniku.
Vedoucí práce: Barbora Rýdlová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses