Analýza strategie firmy Ageus s.r.o. při zavádění nových produktů na trh - Němec, Jan; Boukal, Petr, 1962-2022; Štamfestová, Petra, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Cílem této bakalářské práce je určit efektivnost strategie, kterou v současné době používá firma Ageus s.r.o. při zavádění nových produktů na trh. Tato práce je rozdělena na teoretickou část a praktickou část. V teoretické část jsou vysvětleny jednotlivé nástroje, které jsou následně v praktické části aplikovány na pozorovaný podnik. Prvně je analyzováno vnější okolí podniku pomocí PESTLE analýzy. Analýza vnitřního okolí je provedena za pomoci analýzy konkurenčních sil a analýzy odvětví. Dále jsou pomocí VRIO analýzy zkoumány vnitřní zdroje podniku. Všechny výstupy ze zmiňovaných analýz budou následně shrnuty ve SWOT analýza, kde se určí silné a slabé stránky zároveň s příležitostmi a hrozbami. V závěru jsou shrnuty všechny poznatky a je rozhodnuto, jak je strategie efektivní. Součástí je také soubor strategických doporučení.
Vedoucí práce: Petr Boukal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses