Vliv principů "privacy by design" a nařízení GDPR na oblast vývoje informačních systémů - Vondrová, Iva; Doležel, Michal; Kučera, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá ochranou osobních údajů v informačních systémech. Daná problematika je aktuálně velmi diskutovanou otázkou. Nejprve je teoreticky popsán vývoj v ochraně osobních údajů, jsou představeny vybrané principy ochrany osobních údajů. Práce se detailněji zaměřuje na koncept „Privacy by Design“ a evropské nařízení GDPR, tyto přístupy jsou popsány jak na obecné úrovni, tak v souvislosti s informačními systémy. V rámci praktické části jsou nastíněny základní problémy a dodatečné požadavky kladené na informační systémy v souvislosti s ochranou osobních údajů. Cílem práce je navrhnout možná řešení těchto požadavků. Vliv ochrany osobních údajů je demonstrován na příkladu personálního informačního systému a procesech z oblasti personalistiky. V závěru práce je představeno existující řešení implementované na konkrétní informační systém.
Vedoucí práce: Michal Doležel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses