Franchising jako strategie pro expanzi start-upu - Veselý, Martin (2019)
Hlavním cílem této diplomové práce je zanalyzovat franchisovou příležitost start-upové společnosti Bosý Bod s.r.o. a vyhodnotit vhodnost její realizace za účelem tržní expanze společnosti. Po teoretickém úvodu autor zkoumá výhody a nevýhody franchisingu ve vztahu ke zmiňované společnosti a vytváří podklady pro pozdější tvorbu franchisové smlouvy. Důležitou částí práce je SWOT analýza ve vztahu k rozvoji franchisové příležitosti a akční plán pro její úspěšnou realizaci zpracovaný formou Ganttova diagramu. Autor v praktické části vytváří tzv. nabídkovou brožuru, která rámcově stanovuje spolupráci mezi franchisovými partnery, včetně franchisových a licenčních poplatků. Práce je doplněna o analýzu vnímání značky a korporátní identity společnosti Bosý Bod.