Postavení osob zdravotně postižených se zaměřením na neslyšící v letech 2007-2017 na českém trhu práce - Brejcha, Jakub; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Steiner, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2019)
Tato bakalářská práce pojednává o postavení osob zdravotně postižených na trhu práce a jejich postupném začleňování do pracovního procesu v průběhu let. Cílem bakalářské práce je zjistit postavení osob zdravotně postižených na českém trhu práce, zaměřené převážně na neslyšící osoby či osoby s vážnou poruchou sluchu. První část práce se zabývá osobami zdravotně postiženými na teoretické úrovni. Zahrnuje základní pojmy v oblasti nezaměstnanosti, trhu práce a politiky zaměst-nanosti. Dále vymezuje osoby zdravotně postižené a neslyšící osoby. Praktická část se zaměřuje na postavení osob zdravotně postižených na trhu práce v ČR mezi lety 2007-2017. Tento výzkum analyzuje zejména osoby zdravotně postižené v oblasti nezaměstnanosti a rozebírá účast na jednotlivých nástrojích politiky za-městnanosti. V poslední části práce se nachází dotazníkové šetření, které je zamě-řeno na osoby neslyšící, a jejich působení na trhu práce.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses