Analýza potenciálu využití technologie ASP.NET Core pro návrh RESTful API - Šmolík, Jan; Vojíř, Stanislav; Palovská, Helena, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou potenciálu využití technologie ASP.NET Core pro návrh RESTful API. Cílem práce je představit technologie ASP.NET Core, s využitím jazyku C#, ukázat její možnosti na ukázkovém projektu RESTful API aplikace a porovnat je s frameworkem Jersey a jazykem Java. Těchto cílů bylo dosaženo popsáním použitých technologií, navržením ukázkového projektu aplikace, vhodného způsobu porovnání se zvolenou alternativní technologií a následným zhodnocením výsledků porovnání. Práce může posloužit jako podklad při rozhodování o volbě použití technologie ASP.NET Core pro návrh RESTful aplikací, jako základ rozsáhlejšího porovnání zvolených technologií či jako ukázkový projekt implementace řešení v těchto technologiích.V úvodu práce je stručně uvedena technologie ASP.NET Core a jakým způsobem je v této práci využita. Dále je vymezen pojem RESTful API, včetně některých jeho alternativ a jsou popsány hlavní v této práci použité technologie. V praktické části je popsán testovací projekt, způsob testování a naměřené výsledky. V poslední části jsou tyto výsledky vyhodnoceny.
Vedoucí práce: Stanislav Vojíř
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses