Vývoj a současné trendy životního pojištění - Krejčík, Miroslav (2019)
Tématem této diplomové práce je Vývoj a současné trendy životního pojištění. Práce je rozdělena do pěti částí. Na začátku práce je životní pojištění charakterizováno a jsou zde vymezené základní pojmy. Dále se práce věnuje průzkumu trhu, nabídce životního pojištění na českém pojistném trhu a jeho současným trendům. Předposlední část se za pomoci výsledků dotazníkového šetření zaměřuje na preference a povědomí klientů o životním pojištění a jeho vyhodnocení. Poslední část práce zahrnuje predikci vývoje pojistného na základě statistických modelů pro roky 2019-2022.