Vývoj a současné trendy životního pojištění - Krejčík, Miroslav; Poul, Ondřej; Vyskočil, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Tématem této diplomové práce je Vývoj a současné trendy životního pojištění. Práce je rozdělena do pěti částí. Na začátku práce je životní pojištění charakterizováno a jsou zde vymezené základní pojmy. Dále se práce věnuje průzkumu trhu, nabídce životního pojištění na českém pojistném trhu a jeho současným trendům. Předposlední část se za pomoci výsledků dotazníkového šetření zaměřuje na preference a povědomí klientů o životním pojištění a jeho vyhodnocení. Poslední část práce zahrnuje predikci vývoje pojistného na základě statistických modelů pro roky 2019-2022.
Vedoucí práce: Ondřej Poul
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses