Design plánovačů se zaměřením na křesťanský roční diář - Zvoníčková, Karolína (2019)
Cílem této bakalářské práce je poskytnout široký a kvalitní vhled do problematiky procesu designování a realizace papírových plánovačů. Za tímto účelem vymezuje práce nejdříve pojmy „plánovač“ a „tematický plánovač“, vysvětluje základní principy potřebné k designu plánovačů (kompozice, typografie, barvy, formát, vazby, zušlechťování) a provádí čtenáře všemi fázemi procesu tvorby plánovače (zadání, rešerše, vymýšlení nápadů, skicování a konceptuální rozvržení, výběr, realizace a zpětná vazba). Teoretické poznatky jsou dále aplikovány na tvorbě konkrétního diáře, konkrétně na křesťanském diáři pro ženy na rok 2020, který autorka zamýšlí vydat. Praktická část obsahuje obsáhlou rešerši trhu s křesťanskými plánovači, analýzu dotazníku s 493 respondentkami a popis realizace produktu včetně názorných ukázek, nacenění a možných cest distribuce. Výsledkem práce je teoreticky popsaný proces tvorby plánovače doplněný o konkrétní postup demonstrovaný na tvorbě křesťanského plánovače. Autorka nabízí bázi poznatků a současně navrhuje tematický plánovač, který je optimální pro české zákaznice a nemá v České republice obdoby.