Analýza a návrh zavedenia softvéru na správu hesiel pre koncových užívateľov v podnikovej sieti - Koyš, Samuel; Sedláček, Jiří, 1963-; Smutný, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Cieľom tejto bakalárskej práce je poskytnúť vhodný návrh riešenia správy hesiel pracovníkov vo forme špecializovaného softvéru na správu hesiel, ktorý splňuje vopred určené kritéria na základe analýzy v danom podniku. V teoretickej časti sa práca zaoberá heslovou politikou vo firmách, bezpečnostnými požiadavkami na heslo, bežnými chybami užívateľov spojené s užívaním hesiel a hrozbami v podobe lámania hesiel. Nasledujúca časť je venovaná čisto softvérom na správu hesiel, kde sú popísané jej typy, výhody, ktoré znižujú možnosť byť napadnutý a nedostatky spojené s jej užívaním. Posledná kapitola je praktickou časťou, v ktorej je na úvod predstavená spoločnosť a následne prebehne analýza situácie v podniku, určenie kritérií na výber softvéru, popis vybraných potenciálnych produktov a návrh na implementáciu najvhodnejšieho produktu.
Vedoucí práce: Jiří Sedláček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses