Strategická analýza Pivovaru ZUBR, a.s. - Neužil, Jakub (2019)
Cílem bakalářské práce je provedení strategické analýzy Pivovaru ZUBR a.s. Teoretická část popisuje nástroje a metody externí a interní analýzy a integrující SWOT metodu. Praktická část identifikuje příležitosti a hrozby v externím prostředí a silné a slabé stránky uvnitř firmy. Analýza externího prostředí zahrnuje PESTLE analýzu makrookolí, analýzu mikrookolí odvětví pivovarnictví a analýzu zájmových skupin. Analýza interního prostředí zahrnuje finanční analýzu, VRIO analýzu a portfolio analýzu. Praktická část aplikuje teoretické metody, zejména s využitím hodnotících škál. Závěr praktické části tvoří praktická aplikace SWOT analýzy s využitím hodnotících kritérií, na jejímž základě jsou navrhována strategická doporučení.