Strategická analýza Pivovaru ZUBR, a.s. - Neužil, Jakub; Smrčka, Luboš; Schönfeld, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Cílem bakalářské práce je provedení strategické analýzy Pivovaru ZUBR a.s. Teoretická část popisuje nástroje a metody externí a interní analýzy a integrující SWOT metodu. Praktická část identifikuje příležitosti a hrozby v externím prostředí a silné a slabé stránky uvnitř firmy. Analýza externího prostředí zahrnuje PESTLE analýzu makrookolí, analýzu mikrookolí odvětví pivovarnictví a analýzu zájmových skupin. Analýza interního prostředí zahrnuje finanční analýzu, VRIO analýzu a portfolio analýzu. Praktická část aplikuje teoretické metody, zejména s využitím hodnotících škál. Závěr praktické části tvoří praktická aplikace SWOT analýzy s využitím hodnotících kritérií, na jejímž základě jsou navrhována strategická doporučení.
Vedoucí práce: Luboš Smrčka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses