Strategická analýza okolí podniku ETA a.s. - Randa, Tomáš; Boukal, Petr, 1962-2022; Špička, Jindřich, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Tato bakalářská práce je zaměřena na strategickou analýzu okolí podniku ETA a.s. Pro větší podrobnost analýzy jsou v práci zkoumány pouze vnější faktory působící na činnost organizace. Na základě provedené analýzy jsou formulována doporučení pro volbu vhodné strategie. Cílem bakalářské práce je určení faktorů ovlivňujících úspěšnost zavedení nového výrobku. Teoretická část práce se zabývá popisem základní pojmů souvisejících s problematikou strategického řízení a strategické analýzy. Dále jsou zde vymezeny jednotlivé metody strategické analýzy, které jsou na zvolený podnik následně aplikovány v praktické části. Mezi tyto metody patří zejména PESTEL analýza, Porterův model 5 sil a mapa konkurenčních skupin. Na základě použitých metod je následně formulován souhrn příležitostí a hrozeb, které pro organizaci vyplývají z vnějšího prostředí.
Vedoucí práce: Petr Boukal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses