Strategická analýza okolí finanční společnosti - Lukshina, Elena (2019)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit externí okolí finanční společnosti a zformulovat doporučení pro existující strategii prostřednictvím strategických nástrojů. Bakalářská práce je rozdělena do dvou částí: teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou definovány pojmy strategického managementu a strategie a popsány strategické nástroje pro analýzu externího okolí firmy. Teoretická část se věnuje definici finančních institucí a tvorby jejich hodnoty. V praktické části jsou aplikovány zvolené nástroje na příkladu konkrétní finanční společnosti. Těmito nástroji jsou PEST analýza, Porterův model pěti sil a SWOT analýza. Na základě všech provedených analýz jsou v závěru předložena konkrétní strategická doporučení pro podnik.