Strategická analýza okolí finanční společnosti - Lukshina, Elena; Boukal, Petr, 1962-2022; Onder, Štěpán; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit externí okolí finanční společnosti a zformulovat doporučení pro existující strategii prostřednictvím strategických nástrojů. Bakalářská práce je rozdělena do dvou částí: teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou definovány pojmy strategického managementu a strategie a popsány strategické nástroje pro analýzu externího okolí firmy. Teoretická část se věnuje definici finančních institucí a tvorby jejich hodnoty. V praktické části jsou aplikovány zvolené nástroje na příkladu konkrétní finanční společnosti. Těmito nástroji jsou PEST analýza, Porterův model pěti sil a SWOT analýza. Na základě všech provedených analýz jsou v závěru předložena konkrétní strategická doporučení pro podnik.
Vedoucí práce: Petr Boukal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses