Vývoj a propagace webového portálu pro podporu turistického ruchu v České republice - Kašpar, Tomáš František (2019)
Cílem této bakalářské práce je popsat tvorbu webového portálu sloužícího k propagaci turistických míst v rámci České republiky. Součástí cíle je také popis tvorby plánu pro prvotní propagaci těchto webových stránek. Úlohou tohoto portálu je seznámit návštěvníky z jiných zemí s možnostmi, které Česká republika nabízí, a následně tyto návštěvníky dovést ke konverzi, která bude generovat příjem. V teoretické části budou popsány technologie využitelné při implementaci webových portálů, možnosti monetizace a služby využívané k propagaci. Následně budou vysvětleny možnosti sledování a měření všech důležitých statistických údajů. Praktická část se zaměřuje na výběr vhodného redakčního systému, affiliate programu sloužícímu k monetizaci webového portálu, komunikačních kanálů pro propagaci a následnou implementaci těchto částí. Výstupem práce je celkový popis tvorby webového portálu s použitím redakčního systému se zaměřením na turismus a popis přípravy marketingové kampaně na podporu návštěvnosti při spuštění vytvořeného portálu.