Návrh a implementace nástroje na plánování provozních výnosů banky - Bušek, Tomáš; Palovská, Helena, 1959-; Hrnčiar, Maroš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Práce se zabývá návrhem a implementací nástroje pro plánování provozních výnosů bankovní společnosti. Konkrétně je nástroj vytvářen pro společnost Raiffeisenbank, jehož jsem zaměstnancem na oddělení Controllingu, zabývající se přípravou a tvorbou plánů a rozpočtu.Cílem práce je vytvoření uživatelsky přívětivé, customizovatelné a do co nejvyšší míry automatizované aplikace v programu Excel, jež bude schopná na základě dat z předešlých let, za pomoci definovaných plánovacích technik, stanovovat budoucí vývoj obchodních výsledků a umožňovat další, později blíže specifikované, funkcionality. Součástí cílů je rovněž vytvoření vhodných datových struktur v databázovém systému Oracle, jež budou sloužit jako uložiště a zdroj dat pro plánovací nástroj.Výsledkem této práce je okamžitě aplikovatelný plánovací nástroj, jenž splňuje funkcionality základních plánovacích mechanismů. Tento nástroj navíc pracuje s Oracle databází, v níž jsou uloženy důležité hierarchie a samotná data, s nimiž následně aplikace pracuje.
Vedoucí práce: Helena Palovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses