Analýza interní komunikace a identifikace oblastí k rozvoji - Jakubec, Kryštof (2019)
Cílem této práce je analýza interní komunikace společnosti Kerpa, a.s. a identifikace možných oblastí k rozvoji. Práce se skládá ze dvou částí, teoretické a praktické. Teoretická část se zabývá vymezením pojmu komunikace, komunikačními modely, médii, interní komunikací a jejími cíli. Praktická část se pak soustředí na analýzu interních komunikačních médií využívaných společností a její srovnání s teoretickými poznatky. Následný kvalitativní výzkum, prostřednictvím hloubkových rozhovorů, poté zanalyzuje skutečnou efektivnost komunikačních médií v zadaných oddělení společnosti. Identifikované oblasti shodující se ve více oddělení poslouží firmě jako návrh pro budoucí kvantitativní šetření, které si firma provede sama, za účelem zjištění rozsahu těchto možných nedostatků v rámci celé firmy.