Návrh datamartu pro nákladový controlling Raiffeisenbank. - Staněk, Štěpán; Pour, Jan; Hrnčiar, Maroš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Práce se zabývá návrhem datamartu pro potřeby Nákladového Controllingu společnosti Raiffeisenbank. Návrh je založen na základě analýzy současných datových zdrojů užívaných v rámci oddělení.Cílem práce je vytvoření konceptuálního návrhu nové datové vrstvy na základě detailního zmapování současných datových zdrojů. Tato vrstva by měla být navržena tak, aby reporting postavený nad ní mohl být plně automatizovaný a transparentní. Zároveň by datamart měl sloužit jako primární zdroj informací pro běžnou agendu Nákladového Controllingu.Výstupem této práce je konceptuální návrh nového řešení, jenž splňuje výše zmíněné parametry. V závěru jsou popsány i možnosti vývoje nové datové vrstvy a i s tím spojená rizika.
Vedoucí práce: Jan Pour
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses