Retargetingové cílení očima spotřebitele - Čechovská, Eva (2019)
Tato práce se zabývá postoji spotřebitelů k retargetingovému cílení online marketingové reklamy. Cílem práce je prostřednictvím kvalitativních a kvantitativních výzkumů identifikovat vnímání a postoje spotřebitelů k retargetingu a na základě výsledků navrhnout doporučení k efektivnímu využití retargetingového cílení inzerenty. Výsledky kvalitativního a kvantitativního výzkumu dokazují, že většina spotřebitelů nemá tento typ reklamy v oblibě, ale přiznává jí její význam a efektivitu. Funkčnost retargetingu byla potvrzena i v rámci expertních rozhovorů, kteří retargeting považují za nedílnou součást většiny svých kampaní. Z výzkumu vyplývá, že by při relevantním cílení a přiměřené frekvenci zobrazování mohli spotřebitelé retargeting shledat užitečným. Proto experti radí testovat nejrůznější strategie, kampaně pečlivě analyzovat a optimalizovat. Přínosem této práce je získání celistvého pohledu na problematiku retargetingu ze strany spotřebitelů i inzerentů a slouží jako zdroj podnětů k testování inzerenty či dalšímu výzkumu.