Peněžní vývoj v českých zemích od mincovní reformy ve 14. století - Nováková, Vendula (2019)
Cílem této bakalářské práce je popis peněžního vývoje v českých zemích od mincovní reformy Václava II. ve 14. století až do konce vlády Jiřího z Poděbrad. Vedle toho také rozebrat obsah a cíl mincovních reforem vyhlášených v průběhu vybrané doby, zejména s přihlédnutím k tomu, jaký dopad má kvalita mincí na mezinárodní obchod a současně i na domácí oběh peněz.