Peněžní vývoj v českých zemích od mincovní reformy ve 14. století - Nováková, Vendula; Revenda, Zbyněk, 1959-; Metrah, Samy; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Cílem této bakalářské práce je popis peněžního vývoje v českých zemích od mincovní reformy Václava II. ve 14. století až do konce vlády Jiřího z Poděbrad. Vedle toho také rozebrat obsah a cíl mincovních reforem vyhlášených v průběhu vybrané doby, zejména s přihlédnutím k tomu, jaký dopad má kvalita mincí na mezinárodní obchod a současně i na domácí oběh peněz.
Vedoucí práce: Zbyněk Revenda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses