Design ilustrovaných publikací pro děti na příkladu abecedy - Valko, Oleksandra; Chabirova, Majja; Dědic, Filip; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá designem publikací určených pro dětí. Jejich často užívanou součástí je ilustrace, proto v teoretické částí bude uvedena její definice a současné techniky vytváření. Poté budou zmíněny osobnosti, které si zasloužili zmínku v práci o moderní dětské ilustraci. V neposlední řadě budou uvedené technické parametry sazby, které daný typ publikace vyžaduje.Dále následuje praktická část, která je věnována aplikaci výše uvedených poznatků při vytváření designu abecedy ukrajinského jazyka, určené pro dětí předškolního a mladšího školního věku. Zahrnuje všechny fáze zpracování sazby samotné a také předtiskovou přípravu.Cílem této práce je shrnutí dostupných designových řešení daného druhu publikace a vyhledání lepšího způsobu podání stejné informace. Sekundárním cílem je vytvoření práce, která může patřit do mého portfolia.
Vedoucí práce: Majja Chabirova
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses