Srovnání týmové práce v prostředí organizace a vysoké školy z pohledu studentů - Hrdličková, Barbora; Jarošová, Eva, 1955-; Čada, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Diplomová práce se zabývá srovnáním týmové práce studentů magisterského stupně studia Vysoké školy ekonomické v prostředí vysoké školy a organizace. Hlavním cílem práce je analyzovat a provést srovnání týmové práce pro prostředí školy a organizace z pohledu studentů. Diplomová práce je rozdělena do tří částí. Teoretické, metodologické a praktické. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy související s pojmy pracovní tým, týmová práce. Dále je rozebrána týmová práce v rámci vysoké školy a provedeno její srovnání s týmovou prací v organizaci. Metodologická část práce popisuje cíle a předměty výzkumu. Jsou zde naznačeny výzkumné oblasti a otázky, použité metody sběru dat, charakteristika výzkumného souboru a analýza dat. Praktická část interpretuje výsledky výzkumů. První výzkum je kvalitativní, ve formě hloubkových rozhovorů, pomocí kterých jsou zjišťovány postoje k týmové práci respondentů ve škole a v organizaci a zároveň slouží k hlubšímu pochopení problematiky. Tento výzkum slouží jako pilotní studie pro výzkum následující. Druhý výzkum je kvantitativní, ve formě dotazníkového šetření. Dotazníkové šetření zjišťuje postoje studentů k týmové práci ve škole a v organizaci. Na interpretaci výsledků výzkumu navazuje diskuze a limity výsledků. V závěru práce jsou shrnuty výsledky realizovaného výzkumu. Z kvantitativního šetření bylo zjištěno, že preference týmové práce studentů ve škole a v organizaci se neliší. Výzkum ukázal, že studenti dávají přednost komunikaci z očí do očí při práci v týmu v organizaci více než při týmové práci ve škole. Dále bylo zjištěno, že studenti se považují při práci v týmu ve škole za méně aktivní než při týmové práci v organizaci. S vedoucí rolí v týmu se studenti ztotožňují stejně při týmové práci ve škole i v org
Vedoucí práce: Eva Jarošová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses