Implementace PPC kampaně ve společnosti LEX.CZ - Vágnerová, Anna (2019)
V dnešní době je téměř nemožné běžně fungovat bez použití internetu. Na tento trend reaguje i marketing. Nákupní chování spotřebitelů se s příchodem internetu změnilo. Tato bakalářská práce se zabývá on-line marketingem, konkrétně PPC marketingem. Hlavním cílem této práce je zavedení PPC reklam pro společnost, která se zabývá B2B obchodem a její následná optimalizace. K tomu je využit nástroj Google Ads, k vyhodnocování přínosu reklamy poté analytický nástroj Google Analytics. V teoretické části je představen online marketing, PPC reklama, Google Ads a ve stručnosti jiné PPC nástroje. V praktické části jsou rozepsány cíle, metriky a postupy optimalizace. Mezi hlavní přínosy práce patří porovnání funkčnosti jednotlivých řešení. Na závěr této práce je zhodnoceno splnění jednotlivých cílů a přínos realizovaných reklamních kampaní pro konkrétní společnost.