Zmapování a optimalizace vybraného procesu ve firmě na výrobu plastových oken. - Wild, Jan (2019)
Tato diplomová práce se zabývá metodami a postupy, jak zlepšovat procesy pomocí metodiky Lean, která je aplikována na vybraný výrobní proces. V současnosti je významným trendem, že se společnosti zabývají svými procesy, které pak následně vybranými metodami zlepšují. O této skutečnosti svědčí i množství odborných článků, jež se dané problematice věnují. Cílem mé práce je zlepšení vybraného výrobního procesu, kterým je výroba plastových oken ve firmě SULKO s. r. o. V teoretické části jsou nastíněny důležité pojmy spojené s procesem a jeho řízením, následně jsou pak představeny vybrané metody, které k tomuto zlepšování slouží. Praktická část se zabývá aplikací konkrétních metodik Lean na vybraný výrobní proces. Jejím výsledkem jsou pak konkrétní návrhy, jak vybrané procesy zdokonalit a řídit jejich budoucí vývoj.