Finanční analýza firmy Nestlé Česko, s.r.o. - Krčil, František (2019)
Cílem této bakalářské práce je komplexní zhodnocení finanční situace a finančního zdraví společnosti Nestlé Česko s. r. o. mezi lety 2014–2017. Práce je rozdělena do dvou částí, metodické a praktické. Metodická část se zaobírá teoretickými základy a metodami finanční analýzy. Dále jsou zde popsány absolutní a poměrové ukazatele, na závěr pak bankrotní a bonitní modely. V praktické části je nejprve krátce představena zkoumaná společnost a následně provedena vlastní analýza za použití metod a ukazatelů z teoretické části. Vypočtené hodnoty ukazatelů jsou v závěru zhodnoceny a porovnány s konkurenčními společnostmi.