Finanční analýza Raiffeisenbank - Ratimcová, Kristýna (2019)
Cílem diplomové práce je provedení finanční analýzy Raiffeisenbank mezi lety 2007-2017 (3Q 2018) a porovnání jejích finančních výsledků hospodaření s konkurenčními subjekty na bankovním trhu. Diplomová práce je rozdělena do tří částí. V první části je popsán teoretický rámec finanční analýzy a její specifika v bankovnictví. V druhé části práce je provedena finanční analýza Raiffeisenbank, která je rozčleněná dle typů výkazů na analýzu rozvahy, analýzu výsledovky, analýzu výkazu o cash flow a analýzu poměrových ukazatelů. Třetí část práce se zaměřuje na komparaci výsledků s vývojem na trhu středně velkých bank, mezi které patří i Raiffeisenbank. Na základě výsledků analytické části dochází k vyvozování závěrů o finanční situaci banky. Závěr práce shrnuje důležité poznatky a obsahuje vyhodnocení celkového vývoje Raiffeisenbank.