Použitelnost jazyka Kotlin při vývoji mobilních aplikací - Jaroš, Jan; Pecinovský, Rudolf, 1954-; Oraný, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Cílem této práce je demonstrace výhod programovacího jazyka Kotlin oproti jeho předchůdci jazyku Java na mobilní platformě Android. Teoretická část práce nejprve představuje historii a trendy vývojových nástrojů pro mobilní vývoj, následně popisuje výhody jazyka Kotlin oproti jazyku Java. Popis výhod jazyka Kotlin je rozdělen do čtyř kategorií (objektově orientované, funkcionální, generické a paralelní programování). Praktická část obsahuje představení mobilní aplikace pro platformu Android vytvořené pro demonstrování některých výhod zmiňovaných v teoretické části. Aplikace je vyvinuta v jazyku Kotlin a k jejímu vývoji bylo využito vývojové prostředí Android Studio. Praktická část práce je rozdělená do čtyř funkcionální okruhů (navigace, volání REST API a následné zpracování dat, vytvoření aplikační databáze a správa dat databáze, připomínky). Každý okruh je rozdělen do dvou částí, kde je nejprve popsáno vymezení požadavku a následně je představena implementace řešení. Následuje uživatelská příručka ukázkové mobilní aplikace popisované v praktické části práce, která uživatelům pomůže orientovat se v aplikaci. Po přečtení této práce by měl být čtenář schopen chápat co vývoj mobilních aplikací pro platformu Android v jazyku Kotlin přináší oproti původnímu vývoji v jazyku Java. Čtenář by měl být také schopný použít popisované konstrukty v praxi.
Vedoucí práce: Rudolf Pecinovský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses