Komparace kolektivního investování v České republice a Srbsku - Radovanovic, Irena; Musílek, Petr, 1965-; Pecka, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Diplomová práce se zabývá kolektivním investováním ve dvou evropských státech, v České republice a Srbsku. První kapitola popisuje kolektivní investování a jeho charakteristiky. Charakterizuje základní rizika, výhody a nevýhody, institucionální uspořádaní fondů a způsob jejich regulace. Další kapitola projednává charakteristiky srbského finančního systému, jeho institucí a subjektů kolektivního investování. Podobným způsobem je členěna i kapitola projednávající české kolektivní investování a subjekty působící na českém trhu. Závěrečná část porovnává fondy kolektivního investování dvou států podle poplatků a způsobů zdanění, s cílem poukázat na rozdíly mezi nimi.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses