Analýza pronájmů prémiových bytů v Praze - Jirka, Jan; Fojtík, Jan; Volavková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Bakalářská práce se zaměřuje na analýzu pronájmů prémiových bytů v Praze. Cílem práce je analyzovat pomocí popisné statistiky běžné parametry bytů, jako je obytná plocha bytu, nájemné za m2 obytné plochy, dispozice, městská část a vývoj nájemného. Mimo tyto běžné parametry byly sledovány neobytné venkovní prostory a stav bytu. V další části je prováděna analýza dispozice bytu s parametry obytné plochy, nájemného za m2 obytné plochy a výše nájemného. V této části jsou porovnávány dva typy bytů. Byty se samostatnou kuchyní a s kuchyňským koutem. Porovnávání těchto typů je vždy prováděno na dvojici dispozic bytů se stejným počtem pokojů. Analýza je prováděna pomocí testu o rovnosti středních hodnot a grafické vizualizaci dat. Hlavním přínosem této práce je popis stavu realitního trhu pronájmů prémiových bytů v Praze.
Vedoucí práce: Jan Fojtík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses