Strategická analýza podniku SportObchod.cz s.r.o. - Karban, Lukáš (2019)
Cílem této bakalářské práce je identifikování příležitostí, hrozeb, silných a slabých stránek společnosti SportObchod.cz s.r.o. za pomoci nástrojů strategické analýzy. Strategická analýza se skládá z jednotlivých metod identifikujících provázanost společnosti s okolím a zároveň hodnotí její vnitřní zdroje a situaci. Struktura bakalářské práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Nejprve bude objasněn postup analýzy s jednotlivými nástroji a následně budou metody aplikovány na vybranou společnost. V závěru bude provedena SWOT analýza syntetizující dosažené výsledky, na jejímž základě budou navrženy strategická doporučení pro zlepšení konkurenceschopnosti a výkonnosti společnosti.