Stylizovaný portrét se zaměřením na řemeslo. - Bačák, Jan; Krsek, Libor, 1979-; Pelikán, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Tato práce zpracovává vhodné postupy, techniku a celý proces fotografování stylizovaného portrétu, včetně postprodukce fotografií. Práce je zaměřena především na fotografie řemeslníků v jejich přirozeném prostředí. V teoretické části jsou popsána díla několika zahraničních i českých fotografů. Fotografie těchto autorů jsou popsány a rozebrány na několik aspektů, kompozici, techniku, obsah, světlo a celkový dojem. Fotografové a jejich díla jsou porovnáváni mezi sebou. Teoretická část je také podkladem pro část praktickou, kde jsou aplikovány poznatky z teoretické části práce. V praktické části jsou fotografie 3 osob, každá vykonává jiné řemeslo. U každého je několik výsledných upravených fotografií a u některých fotografií je i verze před/po kvůli názornosti postprodukce fotografie. Práce mimo tyto 3 osoby obsahuje také portréty, které autor vyfotil a upravil před psaním této práce. Jsou taktéž popsány a je na nich rozebráno opět několik aspektů fotografie včetně chyb, které autor u focení udělal, aby jim předešel u focení zmíněných 3 osob.
Vedoucí práce: Libor Krsek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses