Počítačová hra pro vstupní kurzy programování v jazyku Python - Hrebeň, Daniel (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhu výuky za pomoci postupně vylepšovaného programu pro vstupní kurzy programování v Pythonu. Nejprve je charakterizován jazyk Python a analyzovány požadavky na programovací jazyk pro vstupní kurzy programování. Následuje analýza současné literatury se zaměřením na náměty, které se v ní vyskytují. Zdroje jsou rozděleny podle charakteristiky a způsobu, jakým přistupují k doprovodným programům. Poznatky z této části jsou poté využity k vytvoření vlastního námětu hry. Námět hry je následně zpracován do plánu výuky. Plán výuky je tvořen lekcemi. Lekce začínají seznámením s vývojovým prostředím IDLE a základy programování v Pythonu. Poté pokračují tvorbou samotné hry. Každá lekce má své cíle, popis a konečný stav, který odpovídá některé předem vytvořené verzi programu.