Specifika spotřebitelského chování v segmentu zmrzlin v ČR - Vokounová, Tereza; Říha, David; Bukačová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Cílem této diplomové práce bylo zjistit, jaká jsou specifika spotřebního chování na trhu zmrzlin (s užším zaměřením na kategorii pint) a na základě zjištěných poznatků navrhnout marketingovou strategii pro produkt Magnum pinta, díky které bude možné zvýšit prodeje během zimních (chladnějších) měsíců. Pomocí kvalitativního marketingového výzkumu s využitím 3 oddělených focus group bylo prozkoumáno spotřebitelské chování a nákupní rozhodování na trhu zmrzlin. Účastnicemi focus group byly spotřebitelky, jež spadají do cílové skupiny Magnum pint. Z výzkumu vyplynulo, že během chladnějších měsíců spotřebitelky preferují tzv. take-home formáty zmrzlin a konzumují je primárně v době, kdy se potřebují odměnit nebo když chtějí mít chvilku klidu pro sebe. Ke spotřebě dochází primárně ve všední dny večer (mezi 19:00 – 22:00) nebo o víkendech a často je spotřeba doprovázena sledováním filmu nebo seriálu. Nákup pint je jednoznačně impulzní a je silně ovlivněn cenovými promocemi. Hlavními prodejními kanály jsou supermarkety nebo online prodejci jídla. Jedním z nejdůležitějších kritérií při výběru konkrétní zmrzliny je její příchuť. Nevýhodou pintového formátu je neochota spotřebitelek zkoušet nové příchutě či značky, což je primárně způsobeno vysokou cenou tohoto produktu.
Vedoucí práce: David Říha
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses