Internet věcí - chytrá domácnost - Poláchová, Veronika (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá pojmem internet věcí se zaměřením na inteligentní domácnosti. V teoretické části práce je definován pojem internet věcí a chytrá domácnost společně s představením hlavních rizik této technologie. Krátce je shrnut stav tuzemského i zahraničního trhu s chytrými zařízeními. Dále jsou zde popsány technologie propojení chytrých prvků rozdělené na drátové a bezdrátové řešení. Jako příprava pro návrh chytré domácnosti jsou v práci shrnuty hlavní oblasti řešení, na což navazuje výběr konkrétních chytrých prvků v praktické části.Praktická část této práce dále obsahuje dva návrhy chytré domácnosti, konkrétně inteligentního rodinného domu 4+kk a bytu 2+1. Návrhy se skládají z půdorysu nemovitosti, výběru chytrých zařízení a jejich následném umístění na půdorys. Pro zjednodušení popisu propojení jednotlivých zařízení jsou využity diagramy. Vybavení obou domácností je shrnuto za pomoci tabulek s výčtem zařízení a celkovou cenou.V závěru této bakalářské práce se nachází shrnutí textu práce spolu s předpovědí budoucího vývoje chytrých domácností v České republice.