Internet věcí - chytrá domácnost - Poláchová, Veronika; Espinoza, Felix; Maryška, Miloš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá pojmem internet věcí se zaměřením na inteligentní domácnosti. V teoretické části práce je definován pojem internet věcí a chytrá domácnost společně s představením hlavních rizik této technologie. Krátce je shrnut stav tuzemského i zahraničního trhu s chytrými zařízeními. Dále jsou zde popsány technologie propojení chytrých prvků rozdělené na drátové a bezdrátové řešení. Jako příprava pro návrh chytré domácnosti jsou v práci shrnuty hlavní oblasti řešení, na což navazuje výběr konkrétních chytrých prvků v praktické části.Praktická část této práce dále obsahuje dva návrhy chytré domácnosti, konkrétně inteligentního rodinného domu 4+kk a bytu 2+1. Návrhy se skládají z půdorysu nemovitosti, výběru chytrých zařízení a jejich následném umístění na půdorys. Pro zjednodušení popisu propojení jednotlivých zařízení jsou využity diagramy. Vybavení obou domácností je shrnuto za pomoci tabulek s výčtem zařízení a celkovou cenou.V závěru této bakalářské práce se nachází shrnutí textu práce spolu s předpovědí budoucího vývoje chytrých domácností v České republice.
Vedoucí práce: Felix Espinoza
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses