Jamajská Dancehall kultura a její šíření v ČR - Hrubá, Štěpánka (2019)
Práce pojednává o Jamajské dancehall kultuře a jejím šíření do světa se zaměřením na Českou republiku. Teoretická část pojednává o tom, co pojem dancehall kultura obsahuje, zahrnuje i definice kulturních pojmů a základní informace o Jamajce. Praktická část je věnována šíření této kultury do světa a České republiky, jeho způsobům a organizační a finanční stránce. Také se zde nachází kapitola, která se zabývá správností předávání této kultury. Závěr poskytuje zhodnocení a možné vylepšení současné situace.