Strategická analýza - Pham, Ngoc Bich (2019)
Cílem této bakalářské práce je vytvoření vlastních strategických doporučení pro společnost Catherine Life, a. s. Práce je rozdělena do dvou částí. A to teoretické části, kde jsou vysvětleny pojmy, metody a analýzy, které jsou následně aplikovány na konkrétní společnost ve druhé části – praktické části. Analýza obsahuje tři části – vnější okolí podniku, analýza vnitřních zdrojů a schopností a jako poslední je syntéza. Metody využité v těchto částech jsou PESTEL analýza, analýza odvětví a konkurence, Porterův model 5 konkurenčních sil, analýza zájmových skupin, identifikace zdrojů, VRIN, finanční analýza a portfolio analýza. Informace získané z těchto metod jsou shrnuty ve třetí části, syntéze, kde jsou využity metody SWOT a analýza rizika. Závěrem práce je formulace doporučení pro firmu, jež vychází z výsledků z analýz obsažených v praktické části.