Řešení úlohy obchodního cestujího - LocalSolver - Uvaliyeva, Angelina; Jablonský, Josef, 1955-; Pieter, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá řešením úlohy obchodního cestujícího v optimalizačním softwaru LocalSolver. Teoretická část je zaměřena na historii a popis samotného problému obchodního cestujícího. Je v ní rozebrán matematický model úlohy obchodního cestujícího, modifikace a možnosti řešení. Následující kapitola je věnována LocalSolveru, ve které je obsažena krátká historie modelovacího softwaru, úvod do LocalSolveru, detailní syntaxe. Následuje popis použitého grafického rozhrání LISE, a dat, která jsou použita pro řešení a zápis programů úlohy obchodního cestujícího v LocalSolveru. Úloha obchodního cestujícího zde bude řešena pomocí modelovacího softwaru MPL řešitel Gurobi a LocalSolveru. V poslední části budou ukázány samotné výsledky obou softwarů, popsány a porovnány mezi sebou. Toto porovnání bylo provedeno na několika různě rozměrných úlohách.
Vedoucí práce: Josef Jablonský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses