Analýza podnikového okolí reálné firmy X - Polášek, Ivo; Dvořáček, Jiří, 1947-; Krause, Josef, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Cílem této bakalářské práce je poskytnout majiteli sledované firmy informace o podnikovém okolí. Protože se jedná o začínající firmu a je vhodné, aby majitel znal dobře vnější i vnitřní prostředí své firmy, stanovil jsem si za cíl provést analýzu také vnitřního prostředí firmy. Sledovaná firma je výrobcem paralelně vinutých papírových dutinek a pro lepší pochopení souvislostí jsem udělal rozhovor s majitelem sledované firmy, ve kterém majitel uvádí některé citlivé údaje o firmě, a proto si přál, aby byla jeho firma zůstala v anonymitě. Prostředkem k dosáhnutí stanoveného cíle je analýza podnikového okolí s použitím metod PESTLE analýzy pro analýzu makrookolí a Porterovy analýzy pěti sil pro analýzu mikrookolí. Pro analýzu vnitřního prostředí jsem vypracoval VRIO analýzu, finanční analýzu a Porterův hodnototvorný řetězec. Na závěr jsem provedl syntézu zjištěných dat pomocí SWOT analýzy. V závěru práce shrnuji zjištěná data ze všech provedených analýz a přikládám majiteli sledované firmy doporučení.
Vedoucí práce: Jiří Dvořáček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses