Pracovní očekávání generace Z od budoucího zaměstnavatele - Katasonov, Dmitrii (2019)
Bakalářská práce se zabývá problematikou generace Z a jejich pracovními očekáváními od budoucího zaměstnavatele. Cílem této práce je analyzovat očekávání generace Z a sumarizovat důležité závěry, které určují postoje a preference mladých lidí vůči pracovnímu prostředí. Pro tento účel je zpracováván nejprve teoretický základ problematiky, ve kterém jsou vymezeny dosavadní poznatky o generaci Z a analyzována současná situace na trhu práce s ohledem na zaměstnávání zástupců generace Z. Na tuto část navazuje metodická část, která představuje popis výzkumného šetření a metod analýzy a sběru dat. Závěrečnou částí je praktická část, která je zaměřena na porovnání předpokladů teoretické častí s výsledky vlastního výzkumů, kterého se zúčastnilo 300 studentů Vysoké škole ekonomické v Praze. Pro účely průzkumu byl zvolen způsob kvantitativního dotazování formou elektronického dotazníku s následným kvalitativním šetřením na vzorku 30 respondentů pro účely hlubšího porozumění problematiky. Výsledkem je přehled očekávání zástupců generace Z v oblasti pracovního prostředí.