Strategická analýza spoločnosti VKS Pohledští Dvořáci, a.s. - Bernát, Richard; Špička, Jindřich, 1981-; Kubíčková, Markéta, 1988-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Cieľom tejto bakalárskej práce je previesť strategickú analýzu spoločnosti VKS Pohledští Dvořáci. Analýza sa vzťahuje na cieľ a výzvu spoločnosti, ktorou je expanzia na českom trhu a zisk významnejších odberateľov. Práca je rozdelená na teoretickú a praktickú časť. V teoretickej časti sú pomocou odbornej literatúry popísané základné pojmy a metódy strategickej analýzy. Praktická časť sa začína predstavením spoločnosti a pokračuje aplikovaním metód vysvetlených v teoretickej časti na vybraný podnik. Konkrétne sa jedná o PESTLE analýzu, analýzu konkurencie, Porterov model piatich síl a analýzu vnútorných zdrojov podniku prostredníctvom VRIO analýzy, finančnej analýzy a portfólio analýzy. Na konci práce sú výsledky analýz zhrnuté v SWOT analýze a následne sú stanovené strategické odporúčania spolu so záverečným zhrnutím zistených informácií.
Vedoucí práce: Jindřich Špička
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses